Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Sekmen'in bu seçimde bir adayı var!

13 Mart 2015 - 14:44

Haziran'da yapılacak Milletvekilliği Genel seçimi için gün sayımına başlanırken AK Parti'den kimin aday gösterileceğini ve listenin kimlerden oluşacağını herkes gibi ben de merak ederken, asıl bir başka ve de önemli merakım da, bu liste tanziminde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in rolünün ne olacağıdır!
***
Öyle ya. Bizzatihi bugün Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan R. Tayyip Erdoğan tarafından Erzurum'a aday olarak gönderilen ve sonrasında da Büyükşehir Başkanı seçilen Mehmet Sekmen'i, en azından Erzurum'u temsil edecek olan milletvekilleri de ilgilendirecektir diye düşünüyorum. Hiç değilse beraber çalışacağı vekiller konusunda bir şekilde müdahil olacaktır diye sanıyorum.
***
Devam eden aday adaylığı sürecinde görüyoruz ki Büyükşehir Başkanı Sekmen, herhangi bir adayın ismini telafuz etmedi. En azından biz basından böyle bir haber işitmedik. Ancak, gece bu süre içerisinde bazı isimlerin bizzatihi Sekmen tarafından desteklendiği söylentileri de ortada mevcut. Özellikle bazı vekil aday adaylarının Sekmen'in işareti ile adaylık için başvuruda bulunduğunu duyduk, duymaya da devam ediyoruz. Hal böyle iken, bu durumda kuşkusuz bu iş doğrumudur diye asıl konunun muhatabına bir soru sorulması gerekir. Ben de öyle yaptım ve Büyükşehir Başkanımız Sekmen'e bu soruyu sordum: Siz, milletvekilliği genel seçiminin neresindesiniz? Herhangi bir adayı destekliyor musunuz?
***
Belki de kendisi için de hayırlı olacak o beklemediği soruya cevabı şu oldu başkanın: Ben yerel bir yöneticiyim. O seçim ise genel yöneticilerin seçimi. Doğrusu karışmıyorum. Hangi aday adayı listeye girerse benim başımın üstüne. Ben şu olsun veya bu olsun noktasında değilim, olamam da. Ama açık söylemek gerekirse bir adayım var, o da İçişleri eski bakanımız Efkan bey. Gerisi ile emin olun ilgilenmiyorum ve her aday adayına da bu anlamda başarılar diliyorum!
---
NOT: J.F. Kennedy'nin güzel bir sözü var: Der ki: Düşmanlarınızı affedin bu bir büyüklüktür. Ama onları unutmak büyük bir aptallıktır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum