Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Şu STK işi kafamı karıştırdı!

08 Kasım 2014 - 12:52

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in Müceldili konağındaki kahvaltılı basın toplantısındayım.

Büyükşehir'in sponsorluğunda önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan cirit şampiyonası ile ilgili düzenlenen basın toplantısında bana göre öne çıkan en önemli konu, cirit-mirit değil, Palandöken dağının özellştirilmesi mevzusu!

Başkan Sekmen, Büyükşehir'in talipli olduğu Palandöken dağı için Başbakan ile görüşeceklerini belirtirken, bu dağın belediye ile birlikte Erzurum'da ki 'STK'lara' da verilmesini istiyor!

Aslında bu açıklaması ile Erzurum'da çoğumuz tarafından sıkça eleştirdiğimiz Sivil Toplum Örgütlerini pek bir dikkate aldığını anlamış oluyorum.

Büyükşehir'in dağa talip olmasını, bir şekilde belediyenin burasını işletmesini gerçekleştirmesini anlayabiliyorum ama bu STK işi ne yalan söyleyeyim, dakkasında kafamı karıştırıyor.

O gün bugün kafam ona takılı durumda!

STK ama hangi STK?

Kuşkusuz bahsedilen bu STK'ların özellikle son yıllarda çoğu da iktidara yakın, üye sayısı da pek fazla olmayan ve kuşkusuz eş-dosttan oluşan yönetimler ile kurulanlar kastediliyor diye düşünüyorum.

Ticaret ve Sanayi Odası da bir sivil toplum örgütü, o ve onun gibi 'eme yarar' çoğu kuruluşun o dağa ortak edilmesini bir şekilde anlayabilirim ama onun dışında çoğu silik STK'nın ortak edilmesini oturup enine-boyuna bir tartışmamız gerekir diye düşünüyorum.

Ne derece gerekli, onu da pek bilemiyorum ama dağın özeleştirilmesi belki gerçekleşmelidir ancak ortaklarının kim olacağı konusu en azından şehrin bir sakini olarak beni ilgilendiriyor muhakkak!

Birilerinin durup duruken bir ranta ortak edilmesine itiraz edeceğimi ifade ederekten, çoğu konuda kendisine sunulan önerileri 'Buna bir bakalım' diyerek not ettiren Sekmen'in dağın özelleştirilmesi husunda ifade ettiği STK'ların da kimler olacağı konusunda kamuoyunu aydınlatmasını istiyor ve bekliyorum!

 

NOT 1: Geçen yıl olduğu gibi Pazar günü sabahın erken saatlerinde tabyalara yürüyüş var. Çok sayıda kişi ve kurum ziyaret için seferber oldu. Geçen yıl gitmiştim ama bu yıl o yürüyüşe katılmayacağım. Geceleri o tabyaların bir şekilde ışıklandırması sağlanana kadar da o tür etkinlikte olmayacağımı belirtmek istiyorum.

NOT 2: Necati Güllülü'nün Belediye Başkanlığında tanımıştım Sevim Özdoğan'ı. Meclis üyesiydi ve şehrin genel sorunlarına vakıf biriydi. Her gördüğümde öz teyzemi görmüş gibi mutlu olur, uzun uzun sohbet ederdim. Erzurum'un ilk kadın muhtarlarından da olan Sevim abla hakkın rahmetine kavuştu, kendisine rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

NOT 3:BB Erzurumspor Pazar günü evinde Güngören ile oynuyor. İç sahada oynadığı 4 maçtan sadece 1 galibiyet alan Erzurum'un evinde kredisinin bittiğini düşünüyorum. Bir şekilde bu maçı kazanmalı, aksi halde çok ortaklı ligin zirvesi hayal olur, bırak birinciliği, ilk 5 bile zor olabilir, benden uyarması!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum