Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Türel'i Zirveye Taşıyan Dadaş

13 Eylül 2013 - 19:24

menderes-türel-a

Bugün iktidar partisinde Yerel Yönetimler gibi çok önemli bir birimden de sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’in yıldızlaşmasında önemli rol oynayanlardan birisinin  Muzaffer Gülyurt olduğunu biliyor muydunuz?

 

Doğrusu sizi pek bilmiyorum ama ben ilk defa öğreniyorum. Hem de bizzat o isimden, eski milletvekillerimizden Muzaffer Gülyurt’tan.. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı hayal edenlerden olan Muzaffer Gülyurt, aday belirlemesinde yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Menderes Türel’in çok etkili olacağı hususundaki sohbetimizde, bu önemli bir bilgi notunu benimle paylaştı, ben de sizinle de paylaşayım istedim.. Ben ‘hoca’mın yalancısıyım! Bugün partisinde yıldızlaşan Türel’in Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının belirlenmesindeki o dönemin MKYK üyesi Muzaffer Gülyurt’un olumlu raporu etkili olmuş! Bir başka AK Partili milletvekili ile aday belirlenmesi için gittikleri Antalya’da, diğer aday adaylarından ziyade Türel’e ‘okey’ dediklerine işaret eden Gülyurt, ‘CHP’nin kalelerinden’ birisi olan Antalya’da bu isimle seçim kazanmalarından da duyduğu memnuniyeti dile getirirken, yaptıkları isim tercihinin isabet göstermesine dikkat çekti. Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevinden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına taşınan ‘zafer öyküsü’nün içerisinde olmanın hazzını yaşadığını belirten Gülyurt, aynı Türel’in buraya gelmesinde bugün bulunduğu yeri haketmiş bir insan olduğuna vurgu yaptı.

  

Kuşkusuz Gülyurt, Menderes Türel ile ilgili bu bilgiyi verirken, ne yalan söyleyeyim, cümleleri özenle seçiyordu. Kendisi de bugün Büyükşehir adaylığı kovalıyor olmasından ötürü olsa gerek Türel ile ilgili bu bilginin yanlış anlaşılmalara da sebebiyet vereceğinden endişe ediyordu. Aslında endişe etmesine de gerek yok. Çünkü geçmişte yaşanan bir olay bu. Elbette ki o gün Türel isminde karar kılınmasında rol oynayanlardan birisi olmuş Gülyurt.

 

Gülyurt diyemedi ama aslında bilinç altında yatan o düşünceyi ben dile getireyim: Dün ben size böyle bir destek vermiştim, bugün de o destek sırası sizde!

 

Daha önce de dedim. Bakalım aslında biraz da ‘Armut piş, ağzıma düş’ diyen ve işi akışına bırakmış görünen Gülyurt’un adaylığı mevzusunda geçmişte yaşanan o ‘güzellik’, Türel tarafından ‘aynı güzellikle’ görülmüş, karşılık verilmiş olacak mı? Bunu hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Kalın sağlıcakla!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum