Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


..Ve Tanfer aldı sazı eline!

24 Temmuz 2013 - 01:18

tanfer-a

Yaklaşan Mahalli İdareler Genel seçimi için siyasi arena her geçen gün hareketlenirken, biz her gün bunun muhabbetini yaparken, adaylık için ismi geçenlerden birini bırakıp diğerini konuşurken, AK Partisi’nin eski il Başkanı Hüseyin Tanfer ne yapıyor acaba merak eder dururdum.  Dile kolay, Erzurum’da 8 yıla yakın iktidar partisinin il başkanlığını yapan, Türkiye’nin en uzun süreli il başkanlarından biri olan o Tanfer şimdilerde ne yapıyor, seçim ile ilgili ne düşünüyor, ilgimi çekerdi. Öyle ya, 4 yılı aşkın bir süredir de köşesine çekilen, hiç bir yerde artık adını bile duymadığım o Tanfer şimdi nerdeydi, ne yapıyordu, bir görüp konuşayım isterdim. Hele de adaylık için herkesin ayrı terden çaldığı bu partide Tanfer bu işin neresindeydi, mutlaka öğrenmek istiyordum. Nihayetinde sevgili İlker Özkara ağabeyinin bir telefonu ile hem bu merakımı giderme imkanı buldum, hem de Hüseyin başkan ile uzun bir süre sonra biraraya gelme mutluluğuna erişecektim. Bugün sizinle işte o buluşmayı paylaşmak istiyorum.

 

 

***

Ramazan’da siyasetle ilgili olsun olmasın herkesin iftar sonrası sürekli takıldığı bir yer oluyor. Galiba Hüseyin Tanfer’in de arkadaşlarıyla takıldığı yer, Terminal Caddesi’nde bir pastane. Havaların da iyi gitmesinden dolayı o da tıpkı diğer yerlerde olduğu gibi dışarıda oturuyor. Her ne kadar çayı semaver çayı olmasa da oldukça iyi. En azından limonlu. Ara sıra isteyenin dondurma da yediği bir mekan. Genelde eski yönetimden arkadaşları ile burayı mesken tutan Tanfer ile önce hasret gideriyoruz. Karşılıklı durum bilgilendirmesinin akabinde ben konuyu siyasete getiriyorum. Yerel siyasete.. Daha doğrusu belediye başkanlığı seçimlerine. Bakıyorum o da bu konuda bir şeyler konuşma taraftarı. Hele de aday adayı bolluğunun olduğu partisindeki bu gelişmeler karşısında ne düşünüyor, onu soruyorum önce.

 

 

 

***

” Vallahi ne olursa olsun, insanlarımız yarın yüzyüze bakacaklarını bilecek şekilde hareket etmeli” diye söz başlıyor Tanfer. İsteyen herkesin aday olabileceğini, bunun herkesce bir ‘hak’ olduğuna işaret eden Hüseyin Tanfer, kimin aday olup olmayacağı konusundaki bir soruma karşılık, ”Görünen o ki, şu an adaylık düşünen çok isim var. Ama bu köprünün altından daha çok sular akar” diyor ve son anda son saniyede hiç akılda olmayan birisinin dahi Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanabileceğine dikkat çekiyor. Geçmişte aday diye bildiklerinin son anda olamadığını, yerlerine başka isimlerin gösterildiğini söyleyen Tanfer, hiç kimsenin birbirini bu yolda kırmaya ve incitmeye hakkının olmadığını kaydetti. Siyasette en iyi kazanımın sadece koltuk olmadığını da anlatan Tanfer, yeni dostların kendisi için en iyi kazanım olduğunu belirtti.

 

 

 

***

İlk defa atama usulü geldiği il başkanlığı koltuğunda daha sonra iki dönem kongre ile görev alan Tanfer, yaklaşan belediye başkanlığı seçiminde nasıl bir tavır sergileyeceği soruma da içtenlikle cevap verdi. ”Elbette benim de bir adayım var. Onun kazanmasını isterim. Hatta bu konuda da üzerime ne görev düşerse seve seve yaparım” diyen ve ufaktan ufaktan yeniden siyaset sahnesine dönüş sinyali veren Tanfer, ancak, ısrarma rağmen o ismi söylemekten kaçınıyor. Mevcut merkez ilçe belediye başkanlarının da yeniden aday olmak için büyük gayret sarfettiğini ve bu konudaki düşüncelerini de anlayışla karşıladığını belirten eski İl Başkanı Tanfer, özellikle Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un ismini veriyor. ”Ben şahsen Ali Korkut’u son derece başarılı buluyorum. Yeniden onun aday gösterilmesinden yanayım” diye ekliyor. Tanfer ayrıca, sohbetimizin sonunda bundan böyle Erzurum’da merkez ilçe belediye başkan adaylarının Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından belirlenmesi gerektiğini sözlerine ekliyor.

 

 

NOT:

Tanfer’in mevcut isimler arasında Büyükşehir Belediye Başkanlığı için destekleyeceğini ifade ettiği o ismi ‘az-çok’ tahmin ettim. O da bende kalsın lütfen..

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum