Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Yakup baba'nın selamı var!

26 Kasım 2014 - 23:33

Perşembe günü yapılacak olan Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun mali genel kurulu için Nenehatun Kulübü delegesi olarak arakadaşlarımla birlikte Ankara'dayım. Erzurum ne kadar kış ise, Ankara da o kadar sonbahar! Bizim için çok iyi bir hava var. Zekeriye Deniz, Özkan Günsüz, Özcan Işık'ın da yeraldığı bir kafile ile geldiğimiz başkentte oylamanın da yapılacağı İçkale Otel'e yerleştik. En son sevgili başkanımız, değerli hocamız Dilek Okuyucu'yu kazandırdığımız Buz Pateni Federayonu seçimi için geldiğim başkentte yaklaşık 5 ay sonra yine bir seçim sebebiyle bulunuyorum ve Ankara'nın o bıraktığım o havasını yeniden tenefüs ediyor diye de bir hayli sevinçliyim.

***

Kısa bir dinlenmeden sonra mini bir Kızılay gezisi yapmak için lobiye geçiyorum. Ancak, ben arkadaşlarımı beklerken lobi'de tanıdık biri ile karşılaşıyorum. Tanıdık diyorum ama hayatımda ilk defa görüyorum! Yakın tarihte en çok severek izlediğim dizilerden olan Geniş Aile'deki okul Müdürü Yakup Yavru bu tanıdık! Baktım, oteldeki görevliler de ona 'Yakup baba' diyorlar. Yine baktım, dizideki gibi, sevimli mi sevimli! İnsana akrabası geliyor seyrederken, görüşürken de aynını düşündürğyor! O kadar samimi, o kadar içten! Masası boş durmuyor, çayın, neskafenin biri gidiyor, diğeri geliyor. Okul Müdürü karakteri ile oldukça beğendiğim 'Yakup baba'yı bir anda karşımda görünce önce şaşırıyorum. Daha sonra kendimi tanıtıyor, sohbet ediyorum. Fragmanlarını izlediğim ve de açılan sayfası ile birlikte ilk fragmanında da bayağı bir gülüp beğendiğim Ali Sunal'ın başrolde oynadığı 'Yusuf Yusuf' filminin çekimleri için Ankara'da bulunan ve bizimle aynı otelde kalan tecrübeli tiyatro sanatçısı Yakup Yavru ile daha çok Geniş Aile'yi konuşuyorum. Çok sevdiğim o dizinin sona ermesinden duyduğum üzüntüyü dile getiriyorum.

***

En son Çok Güzel Hareketler'in yıldızlarından Metin Yıldız'ın da yeraldığı 'Sağ Salim' filminde de izlediğim Yakup baba, her dizi gibi Geniş Aile'nin de bitmek zorunda kaldığını belirterek, aile dizisi hüviyetinde olan bu dizinin yerine başka bir dizi için görüşme halinde olduğunu söylüyor. Geniş Aile'nin gerçekten ne kadar sevildiğini dizi bittikten sonra daha iyi anladığını da söyleyen Yakup baba, sohbetimizin sonunda Erzurum'a selam yolluyor. Ve kısmette ilk Ankara gününde Yakup baba ile beraber fotoğraf çektirmek varmış! Elçiye zeval olmasın. Buradan gönderdiği selamını iletiyor ve yazıya son veriyorum. Lapa lapa yağan karı görmedim ama doğrusu sonbaharı andıran Ankara'da o karı görmediğime de bayağı bir sevindirik olduğumu söylemeden geçemeyeceim. Yağan kara Atakan Alaftargil filan sevinsin, ben niye sevineyim?

---

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum