Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Yolun açık olsun güleç adam!

02 Aralık 2014 - 12:38

Bilenler bilir. Türk, kürt ayırımım yoktur Allah için. Kürt arkadaşlarımız, komşularımız olduğu kadar siyasilerimiz de oldu bugüne kadar. Hep örnek veririm, mesela Kamuran İnan. Bitlis'in Dışişleri Bakanlığı da yapmış olan o meşhur vekili. Her zaman ismi geçtiğinde sevgi ve saygı ile yadettiğim isim olmuştur. Bana göre Kamuran İnan gibi geçmişte Türk siyasetinde yeralmış olan isimler kürtlerin sembol ismi de olmuştur. Herkes, hepimiz çok sevmişizdir o isimleri. Necmettin Cevheri, Barlas Küntay, Ali Rıza Septioğlu sembol olmuş isimlerden diğerleri. Bu saydığım ve daha adlarını şimdi unuttuğum isimler benim için her zaman değerli olmuşlardır.

***

Erzurum'da da yakından tanıdığım ve de sevdiğim kürt kökenli siyasiler oldu, sembol gördüğüm isimler. Yakın tarihten sayacak olursam İsmail Hakkı Yıldırım, Niyazi Yüksel, Mustafa Palandöken, Mustafa Tanas, Yusuf Ziya Taşkesenligil, Sebahattin Aras, İhsan Gök, Celalettin Çetinkaya filan. Hepsi de Erzurum siyasetinde geçmişte yeralmış, Türk-kürt ayırımı yapmadan yaşamlarını sürdürmüşlerdir. İşte sevdiğim o insanlardan biri de İbrahim Taşkesenligil. Erzurum'da 1980 sonrası inşaat sektörünün altın yılını yaşadığı dönemlerde ismi daha çok öne çıkan İbrahim ağabey, bizde güzel izler bırakan bir ağabeyimizdir. Adı her geçtiğinde muhabbetle bahsederiz. Şimdi yaşlandığı ve biraz da rahatsız olduğu için Dadaşkent'te ki evinde inzivaya çekilmiş olan İbrahim Taşkesenligil'den sanmam ki bir Allah'ın kulu rahatsız olsun. Kişisel problemleri bir yana bırakırsak İbrahim ağabeyinin kimse ile ala-veresi olmamıştır.

***

İşte o İbrahim Taşkesenligil'in oğlu var Bülent Taşkesenligil. Makine mühendisi. Tekman'dan Meclis üyesi olarak seçilmişti. Beyefendi, nazik ve yol yordam bilen biri. Son İl Genel Meclisi'ne de başkanlık yapmıştı. Çevresinde babası gibi sevilen ve de sayılan biri olarak bildiğim Bülent Taşkesenligil, sonradan girdiği siyaseti belli ki çok sevmiş. Yapılacak olan genel seçimde milletvekilliği adaylığını düşündüğünü söylerken, nasıl sevindim anlatamam. Erzurum'da kürt bölgelerinden bir aday bulmayı planlayan AK Partisi için Taşkesenligil'in, üstüme pek vazife değil ama süper uygun bir isim olduğunu düşünüyorum. Kendisine böyle bir niyeti olduğunu söylediğinde ilk sözüm, ''Süper olur' olmuştu. Başarı dileğinde bulundum. Taşkesenligil gibi bölgelerinde herkesle barışık yaşamış isimlerin siyaset sahnesinde olması sadece o bölge halkı için değil, tüm ülke için kazanım olacaktır diye düşünüyorum. Allah yolunu izini açık etsin. Her zaman güleryüzlüğü ile de tanıdığımız o Bülent kardeşimiz vekil de olursa bölgenin makus talihinin de değişeceğine, yöre halkının da yüzlerinin ancak o zaman güleceğine yürekten inanıyorum.

 NOT: Şu Türk-Kürt mevzusunda neyi düşünüyorum biliyor musunuz? Eğer iktidar partisinde herkesin seveceği kürt kökenli sembol isimler olsaydı bugün bu mesele bu kadar büyümüş olmazdı!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum