YKS tercih sonuçları için gözler ÖSYM'de

YKS tercih sonuçları için gözler ÖSYM duyurular ekranında

YKS tercih sonuçları için gözler ÖSYM'de
16 Ağustos 2023 - 12:35
ÖSYM takvimi doğrultusunda tercihlerini tamamlayan öğrenciler, değerlendirmelerin tamamlanması ardından YKS tercih sonuçları için ÖSYM'nin duyurularına kilitlendi.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2023-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanacak.

Bilindiği üzere, YKS tercihleri geçen yıl 7 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında alınmış, sonuçlar 15 Ağustos 2023 tarihinde ilan edilmişti. Bu yıl da benzer şekilde YKS tercih sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Bu arada, adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

-KAYIT İŞLEMLERİ-

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bu yıl 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum