1001 Hafız İcazet Töreni

Erzurum’da Müftülüğe bağlı Kur'an Kurslarında eğitimlerini tamamlayan hafızlar için icazet töreni düzenlendi.

1001 Hafız İcazet Töreni
13 Ocak 2023 - 00:03
Erzurum’da Müftülüğe bağlı Kur'an Kurslarında eğitimlerini tamamlayan hafızlar için icazet töreni düzenlendi. Spor Salonunda düzenlenen törene  hafızlık eğitimini tamamlayan binbir öğrenciyi kent protokolüde yalnız bırakmadı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende  Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, AKP İl Başkanı Mehmet Emin Öz, İl Müftüsü Rüstem Can ve kurum amirleri katıldı. 
Törende bir selamlama konuşması yapan AKP'li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekman, "Hafızlarımız mukaddes mirasımızı gelecek nesillere aktaracak olan Yusuf ve Rabia yüzlü ve de Yunus gönüllü Kur’an bülbülleridir. Yüce Allah hafızlarımızı İslam davamıza hadim eylesin" dedi.
Erzurum Valisi Okay Memiş de,  Erzurum'da düzenlenen bu törenin bütün Türkiye'ye hitap ettiğini belirtti. Vali Memiş, Anadolu'nun fethinin İslam Alimi Pir Ali Baba gibi manevi önderlerin gayretleri sayesinde gönüllerin fethiyle gerçekleştiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Erzurum manevi yönden çok değerli bir şehir. Burada görev yapan hocalarımıza diyorum ki, işiniz hem kolay hem de zor. Çünkü Erzurum dinini, diyanetini ve maneviyatını bilen bir şehir. Ona göre görev yapacaksınız diye uyarılarda bulunuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Üç yıldır bir pandemi yaşadık. Bu pandemide özellikle dindar vatandaşlarımız bizi hiç sıkıntıya sokmadı. Cami cemaatindeki kardeşlerimiz devletin bütün kurallarına harfiyen uydu. Hepinize teşekkür ediyoruz. Biz devlet olarak çocuklarımızı yetiştirmeye gayret ediyoruz. Her alanda ilimde, fende, matematikte, cebirde, geometride, fizikte, kimyada yetiştireceğimiz gibi yetmez. İnancımıza göre manevi açıdan da bu çocuklarımızı çok iyi yetiştirmek zorundayız.”

Reisül Kurra Mustafa Demirkan'ın yaptığı hatim duasının ardından eğitimlerini tamamlayan hafızlara protokol üyelerince icazet belgeleri ile içerisinde çeyrek altınlarında bulunduğu çeşitli hediyeler verildi. Programda, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmam Hatibi Bünyamin Topcuoğlu başta olmak üzere çok sayıda hafız ile icazetlerini alan genç hafızlar  Kur'an-ı Kerim okudu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum