Çaçan'dan son paylaşım: "Birisi Nasreddin Hoca'ya sormuş: "Nasılsın?" Hoca cevap vermiş: "Hinliğine soruyorsan iyiyim. Dostluğuna soruyorsan anlatması uzun sürer."

Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan hayatını kaybetti.

Çaçan'dan son paylaşım: "Birisi Nasreddin Hoca'ya sormuş: "Nasılsın?" Hoca cevap vermiş: "Hinliğine soruyorsan iyiyim. Dostluğuna soruyorsan anlatması uzun sürer."
12 Ocak 2023 - 21:30 - Güncelleme: 15 Ocak 2023 - 01:21
Türk Halk Müziği Sanatçısı Burhan Çaçan. Usta müzisyenin İstanbul'daki evinde yaşamını yitirdiği öğrenildi. Sabah yürüyüş yapmak için dışarı çıkan Burhan Çaçan'ın eve döndükten sonra rahatsızlanarak vefat ettiği belirtildi.
Çaçan'ın kalp krizi geçirmiş olabileceği kaydedildi.
Çaçan'ın cenaze töreniyle ilgili ilk detayları müzisyen Ferman Toprak duyurdu. Acı haber sonrasında Çaçan'ın Florya'daki evine giden Toprak, "Hepimizin yüreği yanıyor. Cenaze töreni yarın Fatih Camii'nde olacak. Öğlen ya da ikindi hangi vakitte olacağını bildireceğiz. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

-Burhan Çaçan-

17 Ekim 1960'ta Eleşkirt, Ağrı'da doğan ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Burhan Çaçan, 62 yaşında hayatını kaybetti. 1978 yılında TRT Erzurum Radyosunun açmış olduğu amatör sesler yarışmasını kazanan Çaçan, daha sonra Ankara'ya, ardından İstanbul'a geldi. 1981 yılında ilk albümünü çıkardı.
Sefa Geldin, Ben Yarime Neler Alayım, İpek Mendil, Memik Oğlan, Ayaz Geceler, Yağ Yağmur ve Vurun Dalgalar isimli albümleri ile müzik dünyasında yer edindi. Ağlama, Her Yer Karanlık, Ayaz Geceler ve Yağ Yağmur isimli dört sinema filmi çekmiştir. İlahiler 99 ve Mevlüt Ve İlahiler isminde iki tane de ilahi albümü yapmıştır.

-BURHAN ÇAÇAN'IN SOSYAL MEDYADAKİ SON PAYLAŞIMI-



2005 yılında rahatsızlanan Burhan Çaçan, aynı tarihte Cleveland'daki özel bir klinikte başarılı bir açık kalp ameliyatı geçirmişti. Yasemin Çaçan ile evli olan ünlü müzisyen iki çocuk babası idi.
Çaçan'ın cenazesi, Cuma günü İstanbul'da toprağa verilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Çaçan'ın ölüm haberinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vefat haberini aldığımız, Türk halk müziğinin değerli isimlerinden Burhan Çaçan’a Allah’tan rahmet diliyor; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Burhan Çaçan, 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın Dolmabahçe Sarayı'nda sanatçı ve sporculara verdiği iftar programına eşiyle birlikte katılmıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum