Adnan Oktar Erzurum'dan Van'a gönderildi

Adnan Oktar Erzurum'dan Van'a gönderildi
28 Şubat 2024 - 22:50 - Güncelleme: 28 Şubat 2024 - 23:05
Erzurum'da Dumlu Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Adnan Oktar, buradan alınarak Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

11 Temmuz 2018’de Adnan Oktar ve beraberindeki 176 kişi, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı ve siyasi ve askeri casusluk gibi birçok suçtan gözaltına alınmış, ardından tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.

Toplamda 1075 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Oktar, yaklaşık iki yıl önce ise güvenlik gerekçesiyle Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmişti. O günden bu yana Erzurum’da olan Oktar, son olarak geçtiğimiz günlerde Adnan Oktar operasyonunu gerçekleştiren dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Furkan Sezer’in çarpıcı iddialarıyla gündeme gelmişti. Sezer, konuşmasında Erzurumluları uyararak, “Erzurum’da örgütün çok ciddi bir yapılanması var. Buradan hem Erzurum barosuna hem Erzurumlu vatandaşlarımıza uyanık olmalarını söylüyorum. Pandemi gibi bir virüs şu anda Erzurum’da. Umarım çok büyük hasar vermez” demişti. Eski örgüt üyesi Özkan Mamati ise, Oktar’ın cezaevinde genç kadın avukatları özellikle seçerek görüştüğünü öne sürmüştü.

Bu arada, Adalet Bakanlığı'nca söz konusu iddialarla ilgili Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’nde inceleme başlatıldı. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum