Emekliler için destek ayrıntıları...

Bayram ikramiyeleri, elektrik ve doğalgaz...

Emekliler için destek ayrıntıları...
09 Şubat 2024 - 15:00 - Güncelleme: 09 Şubat 2024 - 15:07
2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edilmesi kapmasında yapılan çalışmaların ayrıntıları netleşiyor. Emeklilerin Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyelerinin arttırılmasından, elektrik, doğalgaz, toplu taşıma ve suyu indirimli kullanmaları hatta kira desteği verilmesine kadar birçok iyileştirme gündemde geldi.

Bakanlıklar ve kurumlarda emekliler için kapsamlı çalışmalar başladı. Milletvekillerinden gelen görüş ve öneriler doğrultusunda çok sayıda alternatifi içeren paketin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı belirtiliyor.

Sabah'ın haberine göre, "Emekli Yılı" kapsamında yapılan çalışmalarda ön plana çıkan başlıklar da netleşiyor.

Emeklilerin 2'şer bin lira olan Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyelerinin 5 biner liraya yükseltilmesi üzerinde duruluyor. Böylece emekliler iki bayramda toplamda 10 bin lira ikramiye almış olacak.

Artışın emekli zammı (yüzde 49,25) kadar yapılması da formüller arasında. Ancak şu anda 5 bin lira seçeneği ağırlık kazanmış durumda. Bayram ikramiyeleri artışı yasa ile yapılabiliyor.

Bu nedenle AK Parti grubunun bu ay sonu ya da Mart ayı başında yasa teklifini Meclis gündemine taşıyıp hızla yasalaştırması bekleniyor.

Bakanlıklar ve ilgili kuruluşlar kendi alanlarında emeklilerin hayatını kolaylaştıracak önlemlere dönük hazırlıklar yapıyor. Bu çalışmalar "belediyeler ve merkezi yönetimin atacağı adımlar" olmak üzere iki başlık altında toplanarak hayata geçirilecek.

elediyeler Birliği ile "niyet beyanı" içeren bir protokol imzalanması da düşünülüyor. Toplu taşıma araçları ve su başta olmak üzere belediyeler tarafından sunulan hizmetlerden emeklilerin indirimli yararlanabilmeleri sağlanacak.

İndirim oranları, hangi hizmetlerin bu kapsamda olacağı alternatifli olarak çalışılıyor.

Kamu kurumlarının yaptıkları hazırlıklar kapsamında ise emeklilerin elektrik ve doğalgazı indirimli kullanması üzerinde de duruluyor. Tren ve uçak biletlerinde indirim yapılıp yapılamayacağına da bakılıyor.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum