Erzurum MNG AVM'de "Gazze'ye Yardım"

Kermes ve bağışlarla birlikte toplam 800 bin TL toplandı.

Erzurum MNG AVM'de "Gazze'ye Yardım"
05 Aralık 2023 - 23:42
Filistin’e destek amacıyla 25 Kasım’da Erzurum Valiliği koordinatörlüğünde, Yakutiye Kaymakamlığı ve Palandöken Kaymakamlığı iş birliği ile MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde kurulan “Gazze’ye Yardım Çarşısı,” vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 
Kermes ve bağışlarla birlikte toplam 800 bin TL toplandı.

AVM'de bir hafta boyunca açık kalan Gazze’ye yardım çarşısında, başta hayırsever vatandaşlar ile kamu kurum ve kuruşları ve STK’lar tarafından üretilen çeşitli ürünler satışa sunuldu. Kermes yoluyla yapılan satışların yanı sıra hayırsever iş insanlarının yaptıkları bağışlardan yaklaşık 800 bin TL gelir elde edildi ve AFAD ile Türk Kızılayı’nın Filistin’e yardım amacıyla açmış olduğu hesaplara yatırıldı.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, hayır çarşısında satışa sunulan ürünlerin birçoğunun hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandığını ayrıca kıyafet, süs eşyası ve resim tabloları gibi ürünlerin Yakutiye ve Palandöken Kaymakamlıklarına bağlı Aile Destek Merkezlerinde ve Halk Eğitim Merkezlerinde üretildiğine dikkat çekerek, emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

Vali Çiftçi şunları söyledi: “Yaklaşık iki aydır İsrail’in Filistinli kardeşlerimize yönelik insanlık dışı saldırılarını endişeyle takip ediyoruz. Valiliğimiz koordinesinde, Palandöken ve Yakutiye Kaymakamlıklarımız tarafından gerçekleştirilen yardım kampanyasıyla, bir nebze de olsa, İslam dünyasının kalbini yaralayan bu trajedi karşısında Filistinli kardeşlerimizle omuz omuza olduğumuzu göstermek istiyoruz.” Bu vesileyle hayır çarşımızın kurulmasında emeği geçenlere, katkı sunanlara, Erzurumlu hayırsever vatandaşlarımıza ve iş insanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum