Eski Diyanet İşleri Başkanı, Erzurum Senatörü Lütfi Doğan vefat etti

 Eski Diyanet İşleri Başkanı, Erzurum Senatörü Lütfi Doğan vefat etti
05 Aralık 2023 - 12:19 - Güncelleme: 05 Aralık 2023 - 12:43
 Eski Diyanet İşleri Başkanı, Erzurum Senatörü Lütfi Doğan vefat etti.

Bir süredir Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’nde tedavi gören Doğan, 93 yaşında vefat etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan için taziye mesajı yayımladı.

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Diyanet İşleri eski başkanlarından, ülkemizin yetiştirdiği en önemli İslam alimlerinden, dava ve gönül adamı Lütfi Doğan Hoca'mızın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Muhterem Lütfi Doğan Hoca'mıza Allah'tan rahmet; yakınlarına, dava ve yol arkadaşlarına sabır niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

ERBAKAN’IN DAVETİ ÜZERİNE SİYASETE GİRMİŞTİ

Milli Görüş hareketinin kurucusu ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın daveti üzerine siyasete giren Doğan, Milli Selamet Partisi’nden (MSP) 1973-1980 arasında, iki dönem Erzurum Senatörü olarak görev yaptı.

1980 askeri darbesi döneminde Kirazlıdere Tutukevi’nde 8 ay tutuklu kalan Doğan, 1991’den itibaren 3 dönem Gümüşhane Milletvekili olarak TBMM’de yer aldı.

Arapça, Farsça ve Fransızca bilen Doğan, bir kısım arkadaşıyla 1987’de İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı’nı (İSİLAY) kurdu. Doğan, Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu vakfın Keçiören ve Balgat’taki müesseselerinde, ilerleyen yaşına rağmen eğitim faaliyetlerine devam ediyordu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum