İlaçta fiyat farkları...

İlaçta fiyat farkları...
24 Ocak 2024 - 15:03
Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, SGK tarafından bedeli ödenen 8 bin 827 kalem ilacın 3 bin 393 adedinde, hastanın ilacını alabilmesi için fiyat farkı ödemesi gerektiğini açıkladı.

Üney, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2024 yılında katılım payı haricinde yaklaşık 18 milyar TL'nin vatandaşın cebinden çıkacağını belirterek, SGK'nın karşıladığı çok sayıda ilaçta hastaların yüksek fiyat farkı ödemek zorunda kaldığını kaydetti. 

Arman Üney; antibiyotikler, kanser ilaçları, ağrı kesiciler, tansiyon ilaçları, mide ilaçları, kalp ilaçları, kolesterol ilaçları, bulantı ilaçları, ateş düşürücü ilaçlar, şeker ilaçları, epilepsi ilaçları, ruhsal bozuklukların tedavisinde kullanılan ilaçlar, kas gevşeticiler, alerji ilaçları, alzheimer tedavisinde kullanılan ilaçlarda fiyat farkı çıktığını belirterek, hastaların ilaca ulaşmasında sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekti.

Üney, ayrıca şunları belirtti: "Son dönemde artan ilaç yoklukları başta olmak üzere hastalarımızın ilaca erişimlerinin önünde büyük engeller bulunuyor. Bazı ilaç firmalarının Türkiye pazarından çekilmeye başlamasıyla epilepsi, parkinson, migren hastalarının kullandığı ilaçlar ile bazı göz damlalarını da içeren bazı ilaçlarda yaşanan erişim sıkıntısı daha da derinleşecek. Üstelik bu ilaçların bir kısmının eşdeğeri de bulunmuyor."

Üney, yaşanan bu sorunların sorumlusunun kesinlikle eczacılar olmadğını sözlerine ekledi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum