İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde gerçekleşen taşlı saldırıda 28 kişiye hapis cezası istendi

İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde gerçekleşen taşlı saldırıda 28 kişiye hapis cezası istendi
19 Eylül 2023 - 15:50
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde gerçekleşen taşlı saldırıyla ilgili açılan davada 28 kişiye hapis cezası istendi.

Erzurum’da gerçekleştirdiği olaylı mitingde yaşananlarla ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı.

Edinilen bilgiye göre, olayla ilgili 28 kişiye silahlı ve basit yaralamaya teşebbüs suçlamasıyla açılan davanın iddianamesinde olayın örgütlü şekilde gerçekleşmediğine yer verildi. Şüphelilerin 2 yıldan 9 yıla kadar hapsi isteniyor. 

7 Mayıs günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Havuzbaşı Kent Meydanı’nda düzenlediği miting esnasında hem İmamoğlu’na taş atılmış hem de mitinge katılanlarla alanın etrafında toplananlar arasında taşlı saldırı gerçekleşmişti. Yaşananların ardından  Ekrem İmamoğlu, danışmanı Murat Ongun ve CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger'in de aralarında olduğu 20 kişi şikâyetçi olmuştu.

Şüphelilerin ifadelerine de yer verilen iddianamede Ö. K., “Bir anlık duygu yoğunluğu ile taş attığını, F. S., “Ne mutlu Türküm diyene” ve “Allah-u Ekber” şeklinde slogan attığını, M. H. S., İmamoğlu'nun bir mitingde zafer işaret yapmasını eleştirmek için gruba katıldığını, bir anlık kızgınlıkla yerdeki taşı alarak karşı gruba rast gele attığını, Y. E A., bir anlık duygu ve düşünceyle kozalakları attığını söyledi.  

Şüphelilerden E. Y., mitinge katılanlar CHP'li oldukları için protesto ettiğini, cebindeki erikleri miting alanına doğru fırlattığını,
Y. E. D., İmamoğlu'nu dinlemeye gelenlerce kendilerine taş ve pet şişe atılmasına kızarak, İstiklal Marşı okuyarak kozalak attığını M. E. Ö. de kozalak fırlattığını söyledi.
M. K. ise, İmamoğlu'nu dinlemek için gelenler tarafından kendilerine taş atıldığını söyleyerek “Hemşerilerimin bize böyle davranmalarından dolayı sinirlenerek cebimde bulunan iki metal bir lirayı attım ancak ağaçlara çarparak yere düştü ve topluluğa ulaşmadı” dedi.
E. Y., “Mitingdekiler pet şişe attıkları için çiçekleri toprakları ile kopartarak attım” dedi.
A. K., CHP'nin Van mitingi aklına geldiğinden “Hainler, gidin buradan” diye bağırdığını, CHP mitinginde özerklik ve hain terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a serbestlik vaat edildiğini duyduğu için de sinirlendiğini ifade verdi. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum