Temmuz'da artış olacak mı?

Asgari ücret Temmuz 2025’te artacak mı? Ara zam ihtimali var mı? Emekli maaşlarında değişiklik olacak mı?

Temmuz'da artış olacak mı?
28 Mayıs 2025 - 11:26
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yılın ikinci yarısında enflasyonun düşmesini beklediklerini ancak ekonomik koşullarda değişiklik olması durumunda asgari ücrete ara zam yapılabileceğini açıkladı.

Temmuz 2025’te milyonlarca çalışan için asgari ücret artışı yeniden gündeme geliyor.

Bakan Işıkhan, katıldığı canlı yayınında enflasyondaki iyileşmenin asgari ücrete etkisini değerlendirerek, “Enflasyonda ciddi iyileşme bekliyoruz. Ancak olumsuz bir durum olursa temmuzda ara zam gündeme gelebilir” dedi.

Geçen yıl temmuzda cumhurbaşkanı talimatıyla asgari ücret güncellenmişti. Işıkhan ihtiyaç halinde cumhurbaşkanı ve ekonomi kurmaylarının durumu Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda değerlendirebileceğini belirtti.

Emekli maaşlarıyla ilgili herhangi bir düzenleme yapılmayacağını ifade eden Işıkhan, emeklilerin temmuzda enflasyon ve TÜFE’den kaynaklı zam farklarını alacaklarını söyledi. Kamu işçilerinin toplu sözleşme sürecine odaklandıklarını da ekledi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum