Uçar, İspirlileri dinledi, çözüm için "değişim şart" dedi

Uçar, İspirlileri dinledi, çözüm için "değişim şart" dedi
24 Şubat 2024 - 00:10 - Güncelleme: 25 Şubat 2024 - 01:06
İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, ekibiyle birlikte İspir ve Pazaryolu ilçelerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi, çözüm için "değişim şart" dedi.



İl Başkanı Ensar Nuhoğlu, Uzundere Belediye Başkan Adayı Salim Özdil, Çat Belediye Başkanı Muhammet Kaya ve ekibiyle birlikte İspir'e gelen Uçar, İspir Belediye Başkan Adayı Nizamettin Aras ile beraber ilçe seçim bürosunda vatandaşlar ve bazı muhtarların sorunlarını dinledi.



İlçe merkezi ve köylerdeki su, kanalizasyon, barınma, ulaşım ve turizme yönelik sorunları not alan Uçar, “ İspir ilçemiz maalesef çok ihmal edilmiş. Sorunların görmezden gelinmesi, ilçe ekonomisine da olumsuz yansımış” dedi.



Sağlıklı içme suyu probleminin burada da  karşısına çıktığını belirten
Uçar, şunları söyledi: “Su sorunu İspir'de de devam etmektte. Suda yüzde 50 indirim sözünü burada da veriyorum.  Çoğu köyde su deposu problemi bulunmakta. Temizleme ve eski depoların yenilenmesi gerekiyor. Öztoprak, Tekpınar, Kuşlu ve Değirmenli Mezrası başta olmak üzere atık su kanallarının toprağa ve suya karışmasıyla İspir Fasulyesi gibi Alabalık Suyu ile sulama gerektiren mahsullerde verimi çok düşürmekte olduğunu gözlemledik. Kanalların taşınması veya arıtma tesisi gerekmekte. Bunlan yapılmayacak şeyler değil. Önceliklerimiz arasında olacaktır."



Köylere ziraat mühendisi ve veteriner desteği sözü de veren Uçar, dile getirilen ulaşım sorunu için de İspir-Erzurum arası seferler oluşturacaklarını ifade etti.



İspir'de KYK Yurdunun yetersiz olduğunu dile getiren Uçar, “Öğrencilerin barınma konusunda eksikleri olan İspir'e 500 yataklı yurt yapılması için elimden geleni yapacağım” diye konuştu. 



Uçar daha sonra, İspir Belediye Başkan Adayı Nizamettin Aras ile birlikte ilçe merkezindeki esnafı tek tek dolaşarak, büyükşehir için kendisine ve ilçe adayına vatandaşlardan destek istedi.



Esnaf ziyaretlerinde özellikle emeklilere bin 500 lira her ay belediye imkanlarından destek sağlayacaklarını belirten Uçar, 31 Mart'ta sayfanın değişmesi gerektiğini kaydetti



Uçar ve ekibi, ilçedeki diğer partilerin seçim bürolarını da ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundular.



Pazaryolu ilçesini de ziyaret eden İYİ Parti ekibi, burada da Büyük Birlik Parti Belediye Başkan Adayı Yahya Öztürk'e hayırlı olsun dileklerini ilettiler.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum