Muhammet İSPİRLİ

Muhammet İSPİRLİ

[email protected]

VE YARIŞ BAŞLADI...

08 Nisan 2015 - 12:26

Ankara’da kadim dostum Yalçın Bayar ile Yargıtay duruşması sonrası kahvemizi yudumlarken, saatler 15.00’ı gösteriyordu… Bize ulaşan bazı aday adayı arkadaşlar, açıklanan listelerin balon olduğunu her ne kadar söyleseler de, son bir saatte balonların birkaç sıralama değişikliği ile partilerden sızdırıldığı ortaya çıktı.

Ve iktidar partisi, muhalefet derken, listeler saat 17.00 sularında iletişim çağının hızıyla internet siteleri, televizyonlardan anında ekranlara yansıdı. Birer müzik ve dedikodu kutusu haline gelen pek çok radyonun böyle bir kaygusu yoktu artı parantez…

AK Parti’de sürpriz bekleniyordu.

Bir gün öncesinde, Efkan Bey’i Bursa ya da Diyarbakır’ın ısrarlı istekleri bile kulağıma gelmişti. Bu yüzden son dakikaya kadar ihtiyatlı yaklaştım.

Adnan Yılmaz ile de durum aynıydı. Kendisi bile inanamıyor, adeta Fazilet Hanımsız olmaz diyordu…

Ancak Fazilet Abla yoktu, yerine Milli Görüş’ün emektarlarından, proje kurdu Zehra Taşkesenlioğlu Hanımefendi uygun görülmüştü…

Sevgili meslektaşım İbrahim Aydemir’e akşam saatlerinde Erzurum’dan Ankara’ya uçuş öncesi yaptığımız telefon görüşmesinde, bu sıralamada yer alabileceğini paylaşmıştım… “Hayırlısı” dedik, kapattık…

Abdurrahim Fırat, beklenen sırada sorumluluğu aldı.

Zafer Tarıktaroğlu kardeşimiz, belki bu sırada yer beklemiyordu ama gençlik kollarındaki başarılı çalışmalarından beri, istikrarlı yükselişini sürdürecek gibi.

AK Parti’nin başarılı milletvekili Cengiz Bey’in listede yer almamasına, sosyal paylaşımlarda benimle iletişime geçen çok sayıda okuyucumun üzüntüsüne ben de iştirak ediyorum…

***

MHP, Erzurum seçmeninin sesini dinledi ve Oktay Bey’i Mersin’e gönderdi.

Listeler açıklanmadan yine telefonla görüştüğüm, çok değerli kardeşim, bir anlamda meslektaşım, değerli akademisyen Prof. Dr. Kamil Aydın, beyefendi kişiliği ve sabırlı çalışmalarıyla bu kez hak ettiği yerde sorumluluğu aldı.

Listeler açıklandığı saatlerde yakın bir hastasıyla ilgileniyordu. Hastasına acil şifalar kendisine de başarılar diliyoruz.

Liste ikinci sırada yer alan Ertürk Çimen, o artık Gümüşhaneli değil, halis muhlis bir Erzurumlu…

Bu şehirde kazandığını bu şehirde yatırıma dönüştüren, başarılı işadamı Çimen, partide ciddi bir katalizör görevi üstlenecek gibi…

Zekai Bey, Seyfullah Hoca, Ömer Durur ve Gökhan Arslan beklenen sıralamada yerlerini aldılar.

***

Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi, bir süredir devam eden ittifak oluşumunda söz kestiler. Aslında bu flörtte MHP’nin de ismi geçiyordu tabanda. Ancak Sayın Bahçeli ve kurmayları bu oluşuma pek sıcak bakmadılar bu yüzden de ikili ittifak sonucu Erzurum adayları bir birinden bir birinden Atik Atağ (SP), Hüseyin Faruk Şahin (BBP) diye sıralandı.

***

HDP’nin Erzurum’da çok flaş bir isimle seçime gideceği konuşuluyordu. Ancak HDP Erzurum birinci sırada Kürtçü İslamcı bir bayanı aday gösterdi. İkinci sırada gösterilen Kamil Aydın’ı MHP ile karıştırmayın.

***

Adeta hukukçularla seçime giden CHP Erzurum’da da Avukat Gonca Aytaş ile gitmeyi tercih etti.

CHP’nin ikinci sıra adayı İsmail İme olurken, aday gösterilen bir gazeteci kardeşimiz Orhan Bozkurt’a mesleki ve kişisel bütün devamsızlıklarına rağmen başarılar diliyorum.

Erzurum bu tabloyla 7 Haziran’a start aldı.

Yazımı kaleme aldığım listelerin açıklandığı ertesi günün öğlen saatlerinde dışarıda mehteran müziği fonunda MHP’nin dizeleri yankılanıyordu.

Anlaşılan MHP, kalesi Erzurum için bu kez çok ciddi AK Parti’nin işi de çantada keklik değil.

Bugün itibariyle sıralama tahminim, 4-2 veya 3-2-1.

Ancak bu durum 5-1 de olabilir, 2-3-1 de, 6-0 da olabilir…

Ne olursa olsun, kazanan kardeşçe Erzurum olsun

 

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum