Filistin'e destek yürüyüşü

Erzurum'da görevli sağlık çalışanları, sessiz yürüyüşte bir kez daha bir araya geldi.

Filistin'e destek yürüyüşü
10 Mart 2024 - 18:10
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Erzurum'da görevli sağlık çalışanları, sessiz yürüyüşte bir kez daha bir araya geldi.

Lala  Paşa Camisi  önünde her hafta buluşan sağlık çalışanları, bu gün de öğlen namazı çıkışı Türkiye ve Filistin bayrakları ile İsrail’i kınayan yazıların yer aldığı dövizler ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne doğru yürüyüşe geçtiler. Vatandaşlar da yürüyüşe destek verdi.

Sessiz yürüyüşlerini her hafta kesintisiz olarak devam ettireceğini haykıran grup adına yapılan basın açıklamasında, terör devleti İsrail’in yıllardır sürdürdüğü sistematik işgal politikasını 7 Ekim’den bu yana şiddetini arttırarak devam ettirdiği belirtilerek "Esaretin her türlüsüne, aziz bir teveccüh ile karşı koyan ve elindeki tüm imkanları, Kudüs'e ve Gazze'ye seferber eden Kassam tugaylarına ve onu kucaklayan Gazze halkına muzafferiyetler diliyoruz. Özgürlüğü hak eden bir mücadele varsa şüphesiz bu mülkün yegâne hak edeni bu günlerde Gazze halkından başkası değildir. Batının insana olan bakışı, milyonlarca insanın açlık ve susuzluk ile imtihanı karşısında tüm benliğiyle ortaya çıkmış oldu. İnsan haklarının, her insanın hakkı olmadığını tam anlamıyla idrak etmekteyiz. Batılı devletler nezdinde Müslümanlar hiçbir zaman eşitlerden bir eşit olmadı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum